Almere meet water

In navolging op Het Schone Waterexperiment hebben we dit project speciaal voor Almere opgericht. In het project hebben meer dan 200 bewoners de waterkwaliteit in de lente, zomer en herfst van 2019 in kaart gebracht. In totaal kregen we 800 metingen binnen.

Met het projecten deden we onderzoek naar het water in de stad. Wat zijn de beste locaties om te zwemmen, te varen of lekker in het gras langs het water te liggen? Waar blijft er water op straat staan na een hevige regenbui? Welke stoffen, bacteriën en organismen komen er in het water voor? Wat zijn de mooiste plekjes en waar is ruimte voor verbetering?

Met het project Almere meet water gingen we op zoek naar de antwoorden op deze vragen. De onderzoeksperiode liep van mei tot november 2019, verdeeld over de 3 onderzoeken:

  1. Almere meet waterkwaliteit
  2. Almere meet water op straat
  3. Almere meet waterbeleving

Bekijk hier de resultaten!

Almere meet water is onderdeel van het Waterplan Almere. Het is een samenwerkingsproject tussen de inwoners van Almere, Gemeente Almere, Waterschap Zuiderzeeland, kennisinstituten Deltares en Wageningen Environmental Research (WEnR), kunstenaar Pavèl van Houten, Almere Stad & Natuur en Waterburgemeester Almere.