Publicatie Drieluik

Samen met ontwerper Judith van der Velden heb ik een publicatie gemaakt bij drie exposities die ik in 2011 heb gecureerd in de Vredeskerk. In deze exposities nodigde ik drie kunstenaars uit om in de levendige kerk werk te maken en met de kerk, gemeenschap of architectuur een interactie aan te gaan. Op zondag 10 november 2013 werd de publicatie gepresenteerd in de Pop Up Kerk Amsterdam.

De bijzondere publicatie is opgebouwd uit drie katernen, die verschillen in inhoud, drukwijze en formaat. In het eerste katern (A5, kopie) nodigde ik Rikko Voorberg (theoloog) en Peter van Kester (kunstcriticus) uit om een essay te schrijven, reagerend op de drie exposities. Het tweede katern (A4, stencil) laat het proces zien van de kunstenaars, de schetsvoorstellen, testjes en inspiratiebronnen. Ook zijn er teksten te lezen van drie personen die ik gedurende een jaar heb geïnterviewd over de drie exposities. Het laatste katern (A3, digitale print) laat het eindresultaat zien, de definitieve kunstwerken en de setting binnen de kerk.

Met bijdrages van Pierre Valkering, Peter van Kester, Rikko Voorberg, Dorien de Wit, Wil Hendriks, Jeroen Spitteler en natuurlijk de kunstenaars Mathilde van Beekhuizen, Sachi Miyachi en Esther Kempf.

De publicatie werd gepresenteerd op 10 november 2013 in de Pop Up Kerk. De publicatie is te koop voor € 10 (exclusief verzendkosten). Je kan hem bestellen door mij een mailtje te sturen.

Oplage 250 stuks. Mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en de Vredeskerk Amsterdam.

IMG_6303_02IMG_6306_01IMG_6307_01IMG_6309_01IMG_6310_01IMG_6311_01