Voorstel Cuyp

In opdracht van Stadsdeel Zuid maakte ik een schetsvoorstel voor een nieuwe entree op de Albert Cuyp. Het concept laat de dynamiek van de markt zien door al haar producten en bezoekers als livefeed voorbij te laten scrollen op lichtkranten.

Vroeger was de Albert Cuijp een rivier, maar dat lijkt nog steeds zo te zijn, gezien de stroom aan mensen die dagelijks over de markt lopen. Per jaar zo’n 6 miljoen. Een stroom aan mensen, maar ook aan producten. Beide worden gekenmerkt door een grote verscheidenheid. Jong en oud, yup en allochtoon komt er. De Cuyp staat bekend om de goedkope producten en de gezellige sfeer. Ik ben onderzoek gaan uitvoeren op de Albert Cuyp naar de twee stromingen – die van mensen en die van producten. Daar is een grote database uit voort gekomen. Door de Cuyp als een stroming te beschouwen waar je onderdeel van uit maakt, wordt de beleving veel prettiger. De twee stromingen zijn een illustratie van de variateit op de Cuyp.

Mijn voorstel is een visualisering van de twee stromingen. Verschillende lichtkranten worden op een portaal aangebracht waarop de database op te zien is. De poort is interactief. Hoe meer mensen er langs lopen, hoe sneller de lichtkranten lopen. Hoe minder, hoe langzamer. In de nacht zullen de woorden dus heel langszaam voorbij scrollen.

cuyp01cuyp02