Almere meet water

In navolging op Het Schone Waterexperiment hebben we dit project speciaal voor Almere opgericht. In het project hebben meer dan 200 bewoners de waterkwaliteit in de lente, zomer en herfst van 2019 in kaart gebracht. In totaal kregen we 800 metingen binnen.

Waterwaarde

In de zomer 2018 was ik Artist in Residence bij StrandLab aan het Almeerderstrand. Hier heb ik gewerkt vanuit een caravan die prachtig uitkeek over het water. Het Almeerderstrand is in transitie; er komt nieuw strand bij en er komen steeds meer bezoekers om te genieten van de omgeving.

Waterexperiment ’18

In navolging van het succes van Het Schone Waterexperiment in 2017, wordt het project in 2018 verder uitgebreid naar Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en voortgezet in Amsterdam en omstreken.

The Minoct

Kinderen tussen 7 en 12 jaar kregen van Waternet Amsterdam en Designathon Works de opdracht een machine te tekenen die in de toekomst het water over de hele wereld kan zuiveren. Samen met hen heb ik een prototype van de machine ontworpen.

Winkel de Kluit

Voor het festival Into the Great Wide opende ik in september 2015 een waardeloze winkel waarin men alleen dingen die hun waarde volledig verloren hadden konden kopen of verkopen. De ingebrachte objecten werden aan de taxatie onderworpen op basis van mate van waardeloosheid waarna men met de verworven ‘Kluiten’ kon shoppen in de waardeloze winkel.

Jean-Marie affiche

Voor mijn vader en filmmaker Peter van Houten ontwierp ik het affiche bij zijn nieuwe film ‘La vie de Jean-Marie’. De film gaat in januari in première tijdens het Internationaal Filmfestival Rotterdam.

Publicatie Drieluik

Samen met ontwerper Judith van der Velden heb ik een publicatie gemaakt bij drie exposities die ik in 2011 heb gecureerd in de Vredeskerk. In deze exposities nodigde ik drie kunstenaars uit om in de levendige kerk werk te maken en met de kerk, gemeenschap of architectuur een interactie aan te gaan. Op zondag 10 november 2013 werd de publicatie gepresenteerd in de Pop Up Kerk Amsterdam.

Herry Blanche

In mei en juni 2013 verbleef ik in de artist-in-residence KiK en deed ik onderzoek naar de mogelijkheid om mijn verlangens een lichaam te geven. Dit deed ik in samenwerking met verschillende kunstenaars, die vanuit hun eigen discipline reageerden op het onderzoek. De finissage was op zondag 30 juni.

Voorstel Cuyp

In opdracht van Stadsdeel Zuid maakte ik een schetsvoorstel voor een nieuwe entree op de Albert Cuyp. Het concept laat de dynamiek van de markt zien door al haar producten en bezoekers als livefeed voorbij te laten scrollen op lichtkranten.

Bijbelpunten

Voor een groepsexpositie in de Punt maakte ik een werk over punten in de bijbel. In de bijbel wordt het woord ‘punt’ 45 keer gebruikt. Van ieder punt achterhaalde ik de exacte locatie op de wereldkaart, en maakte zo een eigen ‘bijbelpuntenkaart’. Dit is het eerste werk in een serie van werken geïnspireerd op trefwoorden in de bijbel.

Statie10.nl

Dit werk maakt onderdeel uit van Lijdensweg West. Reagerend op statie 10 zocht ik via ‘google-images’ naar beelden die visueel refereren naar mijn uitgeklede lichaam. Het werk was te bekijken van 13 februari t/m 30 maart 2013.

Support Mariah

Een verzameling van foto’s van Mariah Carey geëxposeerd tijdens de groepsexpositie KunstenAARS – VerzamelAARS in De Punt. Bezoekers konden tot 16 maart 2013 een gratis kopie van de poster ophalen bij De Punt.

Riot Stones

Voor de expositie Milkstore in de expositieruimte MILK maakte ik zes foto collega. Het zijn collages van stenen die gebruikt zijn in rellen over de hele wereld. Het werk was ook te zien in de Galeria d’Art Miguel in Barcelona, Spanje.

Still alive affiche

Voor mijn vader Peter van Houten ontwierp ik de poster van zijn film die zijn première had op het Internationaal Filmfestival Rotterdam 2012. De film gaat over een oude Poolse dame die steeds slechter uit bed kan komen en haar wereld kleiner en kleiner ziet worden.

Gezicht der beesten

Voor Lost&Found maakte ik een tekst over (apocaliptische) beesten die voorkomen in de bijbel. Terwijl ik de tekst voordroeg werden de zinnen één voor één uitgedeeld aan het publiek.

Ave Maria

Een album met zeven nummers die samen het levensverhaal van Maria vertellen. Het album werd verkocht in de Oude Kerk, 2006.