Didactiek als kunstvorm

De afgelopen jaren houd ik me bezig met het idee van de ‘docent als kunstenaar’. Zo geef ik les op de Willem de Kooning Academie aan de docentenopleiding en geef ik gastlessen aan de ArtEZ Zwolle, HKU Utrecht en de Breitner Academie in Amsterdam.

WdKA

Vanaf 2017 ben ik werkzaam als docent beeldende kunst op de docentenopleiding van de Willem de Kooning Academie. Binnen het docentschap onderzoek ik de vraag of educatie tevens een artistiek medium kan zijn. Ik geef projectonderwijs aan studenten deeltijd en voltijd. 

Circus Engelbregt

Van 2011 tot 2017 werkte ik als creative voor Circus Engelbregt. Circus Engelbregt is een verbindende ontregelingsorganisatie met het doel de sociale duurzaamheid in de wereld te vergroten. We initiëren en ontwerpen kunstprojecten die zich op de grenzen van ogenschijnlijk onverenigbare gebieden afspelen.

De Parasiet

De Parasiet is een parasitair tijdschrift dat elke uitgave van drager, vorm en medium verandert. De Parasiet verschijnt onevenredig en heeft tot nu toe 7 verschillende uitgaves gehad.

Workshop Relikwie

Voor Noordjes Kinderkunst heb ik de workshop ‘Relikwie maken’ ontwikkeld. In deze workshop ga ik met een basisschoolklas opzoek naar restjes erfgoed op het NDSM-werf om daar relikwieën van te maken.

Lijdensweg West

De kunstroute Lijdensweg West heb ik samen met Creatief Initiatief en Rikko Voorberg opgezet. De kunstroute, door de Amsterdamse volksbuurt De Baarsjes, zet het thema lijden midden in de maatschappij, en was te bezoeken van 13 februari t/m 30 maart 2013. Op de laatste drie dagen vond een intiem Lijdensfestival plaats.

De Tribune

Van 2010 tot 2011 was ik curator van de expositieruimte De Tribune. Exposerende kunstenaars 2011: Mathilde van Beekhuizen, Sachi Miyachi, Eshter Kempf.

Stroom West

In 2010 en 2011 heb ik samen met kunstenaars en theologen verschillende (theater)avonden georganiseerd rondom religieuze thema’s en verhalen.