Bureau Kleine Reizen

Met dit project onderzoek ik hoe je op vakantie kan gaan in je eigen stad, straat of woonkamer. Hiervoor ontwikkel ik, samen met kunstenaars, kinderen en toeristen verschillende projecten zoals wandelingen, souvenirs, informatiefolders en festivals.

Van mei t/m juli was

 

Bureau Kleine Reizen actief op basisschool De Pas in Helden. Hier was ik drie maanden artist in residence om te onderzoeken hoe je op vakantie kan gaan in je eigen vertrouwde omgeving. Met de kinderen onderzocht ik het schoolgebouw als een toeristische attractie, maakten we er een dierentuin van, maakten we van restmateriaal sleutelhangers, ontwierpen we meer dan 500 ansichtkaarten en werd een audiowandeling ontwikkeld en ingesproken. Al deze producten werden verkocht in onze eigen winkel voor ‘argumenten’. Hoe meer waarde de souvenir had, hoe meer argumenten je moest geven. Met dit nieuw ontwikkelde betaalmiddel kon er van kleuter tot tiener lekker geshopt worden, zolang je maar goed kon aangegeven waarom.

In samenwerking met Cultuurpad, met ondersteuning van Kunstencentrum Venlo, Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Limburg, Gemeente Venlo, Mondiaal Burgerschap Peel & Maas.