Waterwaarde

In de zomer 2018 ben ik Artist in Residence bij StrandLab aan het Almeerderstrand, wat betekent dat ik zal werken vanuit een caravan die prachtig uitkijkt over het water. Het Almeerderstrand is in transitie; er komt nieuw strand bij en er komen steeds meer bezoekers om te genieten van de omgeving.

In mijn project ‘Waterwaarde’ voor StrandLab wil ik onderzoeken wat de kwaliteiten van deze plek en met name van het water zijn.

Als start van het project nodig ik in de week van 15 tot 22 juli uiteenlopende experts uit om met mij te kijken op welke manier zij de waarde van het water duiden. Dit wil ik doen met een diepte-interview en een wandeling langs het strand. Ik wil spreken met zowel doeners als denkers; beleidsmakers als recreanten; directbetrokkenen als buitenstaanders. Van visser tot theoloog, van omgevingspsycholoog tot dijkwacht.

In september 2018 worden deze gesprekken samengebracht tot een schaal die dient als uitgangspunt voor een participatief onderzoek met bewoners van Almere Poort. Met de bewoners wordt het water in kaart gebracht.

Op 14 juli vindt er een kinderworkshop plaats in samenwerking met Stad&Natuur Almere, genaamd de Kinderwaterjury.