Burenparade

In 2018 en 2019 voer ik verschillende keren de Burenparade uit: een buurtwandeling door Leidsche Rijn waar de buurtbewoners elkaar en de stad ontdekken. Tijdens de wandelingen ontstaan live datavisualisaties, die de wensen van groep verbeelden.

Vanuit het niets verrijst een tweede stadshart in Utrecht. Van kale vlakte tot kartonnen maquette en van spookstad in aanbouw tot een bruisend centrum.

Door RAUM werd ik uitgenodigd om een project te beginnen in relatie tot de buurt. In september, oktober en november realiseerde ik voor alle nieuwe buren en andere nieuwsgierigen De Burenparade: een meet and greet met Leidsche Rijn Centrum. Een interactieve buurtwandeling waar nieuwe plekken, ontmoetingen en verhalen worden gedeeld; dromen, wensen en verlangens in kaart gebracht. Per stop deed de groep een uitspraak over Leidsche Rijn. Meestal werden deze keuzes direct zichtbaar gemaakt op de rode duwkar die tijdens de wandeling de groep vergezelde.

In totaal zijn er 8 wandelingen gegeven, met zowel bewoners van de wijk als nieuwsgierigen die de wijk graag beter wilden leren kennen. Dit project was onderdeel van 20 jaar Leidsche Rijn. Lees over de uitslagen in dit document!

In 2019 loop ik weer een paar Burenparades op: 17 maart, 14 april en 12 mei.