Kleine Wandelingen

Samen met 230 leerlingen van de gemeente Peel & Maas maakte ik in totaal 10 audiowandelingen met de kinderen in hun buurt. Tijdens de wandelingen vertellen de kinderen verhalen over wat zij interessante vinden in hun directe leefomgeving. Zo kan je op vakantie in eigen dorp!

Kunstluis

Een jaar lang krijg ik de vrijheid om zich met het Museum Valkhof in Nijmegen te bemoeien als een luis in de pels. Ik zal zeven keer ingrijpen op verschillende plekken in het museum. Met mijn interventies reflecteer ik vooral op de verbouwing van het museum en alles wat daarbij komt kijken.

Museum Juwelier

In de Museum Juwelier wordt vergaan erfgoed omgebouwd tot nieuw erfgoed. In samenwerking met Museum Peel & Maas worden versleten en afgeschreven machines minutieus uit elkaar gemonteerd door kinderen en de losse onderdelen tot sieraden gemaakt. Zo kan iedereen het nieuw erfgoed bij zich dragen.

Bureau Kleine Reizen

Met dit project onderzoek ik hoe je op vakantie kan gaan in je eigen stad, straat of woonkamer. Hiervoor ontwikkel ik, samen met kunstenaars, kinderen en toeristen verschillende projecten zoals wandelingen, souvenirs, informatiefolders en festivals.

Souvenirwinkel

In navolging op de Waardeloze Winkel en de Waardeloze Juwelier opende dit jaar de Waardeloze Souvenirwinkel, die ik samen met studenten van de Willem de Kooning Academie heb ontwikkeld. In de winkel worden waardeloze objecten getaxeerd, en verkocht als ware souvenirs.

Burenparade

In 2018 en 2019 voer ik verschillende keren de Burenparade uit: een buurtwandeling door Leidsche Rijn waar de buurtbewoners elkaar en de stad ontdekken. Tijdens de wandelingen ontstaan live datavisualisaties, die de wensen van groep verbeelden.

Waterwaarde

In de zomer 2018 was ik Artist in Residence bij StrandLab aan het Almeerderstrand. Hier heb ik gewerkt vanuit een caravan die prachtig uitkeek over het water. Het Almeerderstrand is in transitie; er komt nieuw strand bij en er komen steeds meer bezoekers om te genieten van de omgeving.

Kinderwaterjury

De hele zomer 2018 vinden er workshops voor kinderen plaats op het Almeerderstrand. In samenwerking met Allard Medema, StrandLab en Stad&Natuur Almere heb ik de Kinderwaterjury opgericht die de micro en macroschoonheid en smaak van water beoordeelt.

Waardeloze Juwelier

In navolging op de Waardeloze Winkel, ben ik gevraagd om voor Into the Great Wide Open 2018 het concept een nieuwe draai te geven. Dit is uiteindelijk de Waardeloze Juwelier geworden.

Het Schone Waterexp.

In samenwerking met Waternet, Deltares en WUR ontwikkelde ik Het Schone Waterexperiment. In de zomer van 2017 brachten we samen met 500 bewoners van Amsterdam de waterkwaliteit in kaart. De deelnemers ontvingen een Waterbox met instrumenten om de waterkwaliteit te meten.

Studie IPK#53

Op Art Rotterdam heb ik mijn eerste werk vertoond naar aanleiding van mijn onderzoek dat ik het komende jaar verder uit zal werken. Voor dit onderzoek bezoek ik verschillende laboratoria verspreid over de wereld die een Internationaal Prototype van de Kilo beheren. Tijdens deze bezoeken bestudeer ik de handelingen rondom de IPK.

Stofpluizen

Het project Stofpluizen was een lofzang op stof. Van scheepswerf tot basisschool, van kunstbeurs tot boerderij; iedere locatie heeft zijn eigen geschiedenis en daarmee zijn eigen soort stof. Op 11 locaties in en rondom Amsterdam werden zuilen geplaatst waar stof onder een microscoop te bekijken was.

Waardeloze Winkel

In de zomer van 2016 ging mijn kunstproject ‘de Waardeloze Winkel’ van start. De mobiele, houten winkel trok door het land en streek neer op openbare pleinen in Leeuwarden, Breda, Vlieland en Amsterdam.

Behang in Stedelijk

Van augustus 2016 tot januari 2017 was mijn behang, dat ik ontwierp voor Natura Artis Magistra, in het Stedelijk Museum te zien, binnen de expositie Dream Out Loud.

Koldana!

Van 17 mei t/m 1 juli 2016 exposeerde ik in Huis de Pinto. Hier presenteerde ik mijn onderzoek naar de eerste zinnen in romans.

Data Tours

De Data Tour liep dwars door het historische centrum van de stad en nam data als uitgangspunt om op een andere manier naar de stad te kijken. Deelnemers kwamen te weten over het onzichtbare leven in de stad, de huidskleur van de bestuurders, het aantal boerderijen in de 15de eeuw en persoonsgebonden levensgetallen.

Het Verval

Op 13 juni 2015 opende in het Frans Hals museum een nieuw werk van mij binnen de expositie ‘Werk in Uitvoering’ waarin 3 topstukken van het museum op zaal gerestaureerd werden. In mijn werk bracht ik een ode aan het weggewerkte verval van zowel het schilderij, als de ruimte waarin het werk te zien was.

Oneindige Kustlijn

Tot eind juni 2015 was ik artist in residence in Cádiz – Zuid-Spanje bij Linea de Costa. Daar heb ik de zeer grillig gevormde kunstlijn opgemeten, met specifiek daarvoor ontworpen instrumenten. Resultaten van het onderzoek werden zowel in de openbare ruimte als in het museum gelieerd aan Linea de Costa getoond.

Artis behang

Op 8 september 2014 opende Artis het gerenoveerde monument de Ledenlokalen. Voor deze renovatie ben ik gevraagd om een hedendaagse vertaling te maken van het originele 19de eeuwse behang. Uit de database die ik heb opgebouwd tijdens het project Boomvol heb ik patronen ontworpen die de basis vormen voor het nieuwe behang van vier ruimtes. Het behang werd in 2016 geëxposeerd binnen de expositie Dream Out Loud in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Camping Mapping

In september 2014 heb ik een project gedaan tijdens het festival Into the Great Wide Open. Camping Mapping gaat over het, samen met kinderen, obsessief in kaart brengen van de natuur op een camping.

Craquelé

Voor Milk Studios, in een voormalig bordeel, gaf ik in 2014 een performance naar aanleiding van het craquelé (barsten in verf) in een schilderij van een rug. Dit was de eerste performance in een serie waarbij ik craquelé in kaart breng, codes geef en de codes voordraag voor publiek. Hierna heb ik verschillende werken gemaakt omtrent het in kaart brengen van craquelé.

Perken

Van 19 oktober tot 23 november 2013 was mijn expositie PERKEN te bezoeken. Voor deze solo heb ik het onkruid in de perkjes van de Staatsliedenbuurt Amsterdam in kaart gebracht. Het project heeft als doel om bewoners de complexiteit en bijzondere patronen van de flora te tonen. Onder andere werd de aandacht gericht op verschillende soorten groepen gras, een mug, een half dode plant, littekens op bomen, zandkorrels en de nerven op bamboebladeren.

Boomvol

Voor Natura Artis Magistra heb ik, tezamen met 41 vrijwilligers, in juli 2013 een obsessief onderzoek uitgevoerd naar drie bomen. Onderdelen als de takken, bladeren, spinnenwebben en barsten in de schors heb ik met een team opgemeten. Het onderzoek gebeurde publiekelijk en vele kinderen onderzochten mee.