Kleine Wandelingen

Samen met 230 leerlingen van de gemeente Peel & Maas maakte ik in totaal 10 audiowandelingen met de kinderen in hun buurt. Tijdens de wandelingen vertellen de kinderen verhalen over wat zij interessante vinden in hun directe leefomgeving. Zo kan je op vakantie in eigen dorp!

Vanaf 5 juli zijn er 10 audiowandelingen in Peel & Maas te doen waarin je via de ogen van kinderen naar de wijk kijkt. Zo kan je een unieke blik krijgen op de verschillende buurten. Wat vinden kinderen interessant, grappig of vreemd om te zien in hun eigen buurt? Het project is een samenwerking met meer dan 230 leerlingen van de basisscholen KC Leef, Eikerwijs, De Groenling, De Horizon, KC Natuurtalent, De School en De Avonturier.

Ik gaf hiervoor op de verschillende scholen workshops waarin de kinderen hun eigen buurt gingen ontdekken. Tijdens wandelingen in de buurten kozen de leerlingen maar liefst meer dan 100 locaties die volgens hen de moeite waard zijn om naar te kijken. Daarna schreven ze over deze locaties verhalen en spraken de leerlingen hun eigen teksten in. Tijdens de wandelingen loop je langs weelderige voortuinen, zie je bijzondere straatstenen, of vertelt een leerling over de beste verstopplekken van de buurt.

In de VVV Panningen, VVV Kessel en in Hotel Nieuw Antiek in Helden kan je gratis een boekje ophalen met de 10 audiowandelingen. In dit boekje staat bij iedere wandeling een plattegrond en een QR-code. Als je deze QR-code scant, dan kan je meteen luisteren naar al de verhalen van de leerlingen.

De audiowandelingen hebben als doel om bewoners en bezoekers van Peel & Maas te laten ervaren wat kinderen zien en beleven, maar ook wat ze belangrijk vinden in deze gemeente. Zo krijgt de luisteraar een frisse, nieuwe blik op deze veelzijdige gemeente.

Meer informatie & de audiowandelingen vind je op www.bureaukleinereizen.nl.